De historie van de sandaal, de schoenen voor op vakantie.

10 laarsjes

Het oudste schoeisel ter wereld is bij uitstek de sandaal, deze schoen heeft namelijk een erg lange geschiedenis. In tegenstelling tot andere producten uit de oudheid, lijken de sandalen van vroeger erg veel op die van tegenwoordig. De Egyptenaren waren een van de eerste bevolkingsgroepen die deze schoen droegen. Daarbij maakte ze de sandalen ook altijd zelf. Dit deden ze door een voetafdruk te maken in het zand. Hierna vlochten ze papyrus op maat en bevestigden ze hieraan stroken leer of papyrus. Er waren zowel jongens sandalen als meisjes sandalen.

Welke verschillende type sandalen zijn er?

Er zijn eigenlijk drie hoofdcategorieën, als we het hebben over sandalen. Ten eerste de plateau sandaal, deze heeft zoals de naam al doet vermoeden een verhoogde zool. Onder plateau sandalen vallen bijvoorbeeld ook sleehakken. Deze sandalen hebben een hak die volledig dicht is, waardoor deze niet los uit de schoen steekt zoals bij pumps. Ten tweede gladiator sandalen, vaak hebben deze sandalen meer leren bandjes. Daarbij is het ook gebruikelijk dat je deze bandjes een stuk om je been kan knopen. Als laatste zijn er de outdoorsandalen, deze zijn geschikt voor het buiten wandelen.

Outdoorsandalen: wat zijn het en wat kun je ermee?

Als je meerdere kilometers wandelen over verschillende terreinen op de planning hebt staan, dan is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Je mooiste slippers of sneakers hebben dan geen zin, ze zien er mooi uit, maar op lange termijn kan je last krijgen van blaren. Wandelsandalen zijn dan een betere optie, ze zijn eigenlijk een combinatie tussen wandelschoenen en sandalen jongens. Deze sandalen hebben vaak een speciaal voetbed waar je extra steun ervaart bij je enkels. Verder bieden deze schoenen op lange termijn meer comfort. Daarbij hebben ze een speciale zool die zorgt voor extra grip.